Friday, December 9, 2011

8. Kirjad keelatud maalt


Yangon, Myanmar

Kirjutan seda e-kirja Myanmari endise pealinna Yangoni hotelli fuajeest. Ruum on täis punaste viisnurkadega jõulukaunistusi ja mängib mahe jõulumuusika.

Riiki sisenemine läks piiril väga libedalt, aga meiega koos oli lennukitäis kohalikke muslimeid, kes tulid tagasi palverännakult. Lennujaama olid neile vastu tulnud kõik selle riigi ülejäänud muslimid, keda on 66 miljonist 3%, nii et lennujaama ümbritses mass inimesi. Taksod ei saanud sisse ja meie ei saanud välja. Siis hakkas mass tõketest üle ja läbi murdma ja tekkis üldine kaos, inimesed jooksid ja karjusid, politsei ja turvatöötajad jooksid ja karjusid ja üritasid inimesi tagasi suruda. Kõige selle keskel õnnestus meil leida endale taksojuht, kes meid koos oma abiliste ja meie kohvritega möllust edukalt läbi tassisid ja autosse pakkisid. Kõik leemendasime higist, sest takso oli kaugel ja väljas on 35 kraadi sooja ning tuline päike. Lennujaam ja hotell on ilusad ja läänelikud ja telekast tuleb CNN ning isegi Youtube ja Facebook töötavad alates oktoobrist, aga tee peal paistis palju vaesust ja automaatidega valvureid erinevate tarade ja väravate juures, nii et kogu ilusa näo tegemisest hoolimata on tegemist ikkagi puruvaese ja suletud ühiskonnaga. 

Olen siin juba mõned liikuvad ja liikumatud pildid (rahvusvahelisi sõnu igaks juhuks ei kasuta) ka salvestanud, aga ma arvan, et ma üles laadin siit ainult mõned turistile kohased võtted ning ülejäänusid jagan siis, kui olen uuesti Bangkokis. Sellest, mida ma väljaspool turistina olemist siin teen, ma ka väga siit ei kirjuta, sest Google Translate töötab hästi ja pole ise mõtet tonte välja kutsuda. Kui midagi kirjutan, siis nagu Kuldse Trio laulud ja nõukaaegne huumor, läbi lillede :) Saate aru küll.

Tundub, et internet töötab ja kiirus (vähemalt hetkel) tundub hotellis olema piisav isegi Skype-kõne jaoks. Nii et mingil hetkel võib siis proovida enne jõule.

Ilusat advendiaega!


Peatükiga seotud fotod:
Maanteel lennujaamast Yangoni

No comments:

Post a Comment